JEG TRENGER
DIN HJELP!

Telemark er et fylke med en rik historie. Man kan hevde at det er her den industrielle revolusjonen i Norge skjedde. Vannkraftverk, smelteverk, rederi, sagbruk, papirfabrikker, gjødselproduksjon og bilproduksjon er et lite utvalg bransjer som var, og i stor grad fortsatt er representert her. Disse bedriftene skapte store verdier for området vårt, og også svært mange arbeidsplasser.

Mye av historien rundt dette er godt dokumentert, men de forseggjorte logoene til disse selskapene holder på å forsvinne. Og mens det fortsatt finnes dokumentasjon i arkivrom og brevhyller ønsker jeg å få dokumentert og samlet et utvalg av disse logoene i en bok.

Prosjektet har fått økonomisk støtte av grafill som er interesseorganisasjonen for alle som arbeider eller utdanner seg innen design og illustrasjon i Norge til prosjektet, og planen er å gi ut boken i løpet av 2023.

Selv vokste jeg opp i Grenland på 80 og 90tallet, og husker godt logoer som BEHA, Bergbys, Trio, Isola, SKK.
Men jeg trenger din hjelp til å finne andre unike logoer fra området - fra andre tider, og alle bransjer.

Så har du tips til logoer som burde være med, send en mail til kristian@onezero.no og legg gjerne ved logoen som et vedlegg. Gjerne som en digital vektorisert fil i format eps eller pdf, men et godt bilde tatt med mobiltelefon kan også fungere fint. Har du tilgang på flere versjoner av samme logoen så er det også veldig interessant å se utviklingen.

 

Følg ellers gjerne prosjektet på instagram:
https://instagram.com/logosoftelemark

 

Logos of Telemark

OTHER PROJECTS

The Langestrand font

Langestrand

Guard Systems

Guard Systems

Kunsthall Grenland

Kunsthall Grenland

Scroll to Top